Alva Götesson

Meriter & erfarenheter

E-handel & Digitala Medier

Om mig

2020 lämnade jag min karriär inom hästsporten bakom mig för att satsa på en ny bransch som jag alltid haft ett gott öga för och en fot inom, nämligen the World Wide Web och E-handel. Jag är född och uppvuxen utanför Uppsala i ett litet samhälle vid namn Harbo. När jag var 16 år flyttade jag för studier till Strömsholm där jag blev kvar fem år innan flytten gick ner till Skåne, Österlen, tack vare ett nytt jobb. Här bor jag idag kvar tillsammans med min tollare Svante. På fritiden gillar jag att vara ute i naturen, utföra de flesta typer av sport och såklart hundträning. I grunden är jag en driven entreprenör och student som drivs av utveckling och optimering. Jag vill alltid verka för bästa möjliga resultat för både kunder, kollegor och klasskamrater. Professionalism, utveckling och effektivisering är mina tre ledord. Vill du veta mer om mig hittar du mitt CV här nedan. 

Alva Götesson

Meriter & Kompetenser

Arbetar aktivt inom flera program så som Office 365 (inclusive Excel), WordPress + Elementor, WooCommerce, Shopify, Squarespace, Mailchimp, Ads Manager, Google Analytics, Search Console, Canva och SoMe. Innehar certifiering i Google Ads och Google Analytics. Se tidigare uppdrag i listan.

Utbildning

E-commerce Manager - IHM Business School 400YH
SEO-kurs - Jennifer Sandström & IHM 30YH
Web Management - Linné Universitetet 15hp
Bild i sociala medier - Karlstad Universitet 7.5hp
Fortsättningskurs i WordPress - Mediakurser
Excel Basic + Advanced - Anmaq Excel & Linkedin Learning

Våren 2022 inledde jag en 10 veckor lång LIA på Fri Kommunikation AB. En kommunikationsbyrå med tillväxt och koncept i fokus. Det skulle visa sig att vi brinner för samma saker och arbetade som ett sammansvetsat team från dag ett. Därför kändes det självklart att fortsätta tillsammans och i maj 2022 inleddes min deltidsanställning som brand manager och digital projektledare. 

Läs mer om Fri Kommunikation och vad vi gör på frikommunikation.se

Full webbdesign och uppbyggnad av Rältas hemsida i WordPress och Elementor i februari 2022. Inklusive SEO anpassad text, installering av Rank Math och komprimerande av bilder. 

Till Rälta Snickeri hemsida

Från att alla blogginlägg inom SEO, företagande och marknadsföring endast gick att filtrera genom röriga kategorier och taggar, till ordentliga landningssidor med relevanta och ordentligt kategoriserade inlägg. Allt för att göra det enklare för användaren att hitta relevant och intressant innehåll.

Till företagande

Till marknadsföring

Till SEO

 

Under SIHS 2021 hade jag fullt eget ansvar över evenemangets sociala medier samt pushnotiser och interaktiva verktyg i appen. Det var ett mycket roligt projekt där vi fick en Engagement Rate på 4.2% (från 2.3), växte med 3000 följare och nådde över 140 t (från 42.8 t) unika konton under evenemanget.

Till SIHS hemsida

Grundläggande SEO av webshopen kakaobolaget.se där det ingick:

  • Teknisk analys av hemsidan för att ta reda på vad som behövde åtgärdas. Så som robots.txt, laddningstid, URL, brutna och interna länkar etc.
  • Analys och optimering av existerande texter, sidor och struktur. Inklusive produktbeskrivningar, metabeskrivningar och ALT-texter.
  • Lista på minst 5 relevanta nyckelord och sökfraser. Samt grundläggande konkurrensanalys
  • Installering av eventuella plugins och verktyg samt en checklista för att enkelt optimera framtida innehåll.


“Vi är så nöjda med SEO-arbetet som Alva gjorde för oss. Tydlig kommunikation, tydlig rapportering och framförallt gav det resultat, snabbare än vi trodde. En investering alla bolag med en e-handel bör göra. Igår.” – Ulrika Bergenkrans, Svenska Kakao


Till Webbshopen

Från att alla blogginlägg var ostrukturerade, där det endast gick att filtrera genom kategorier och taggar, till ordentliga landningssidor med relevanta och ordentligt kategoriserade inlägg. Allt för att göra det enklare för användaren att hitta relevant och intressant innehåll.

Till skrivtips
Till företagartips

Byte av tema och utseende på Jennifers blogg ›
jennifersandstrom.se

Ny hemsida från grunden till Gyllebo Slott AB › gyllebofarm.se

Fullständig uppbyggnad av hemsida och webbshop på först blackavalanchechocolate.se och one.com. Sedan flytt till ny domän vid namnbyte av företaget och byte av webbshops leverantör från one.com till Woocommerce. Inklusive integrering med Klarna och Fortnox › chokladlavinen.se

Akut uppbyggnad på en kväll efter en krasch. Webbdesign av startsida › pralinslaget.se

Sommaren 2021 ingick jag i ett projekt tillsammans med La Source Österlen som gick ut på att dela med sig av sin vardag på landsbygden på Österlen. Innan projektet fick man ta del av två utbildningsträffar. En inom sociala medier och en med Placebrander om platsvarumärke.

Läs mer om projektet
Intervju kring projektet

Genom projektet Hästhöst i Heby föreläste jag 2017 om hur det är att jobba professionellt inom hoppsporten och hur min väg dit såg ut. Tack vare denna föreläsning fick jag även hålla en liknande under HORS årsmöte 2019.

UNT-artikel om projektet Hästhöst

Vill du veta mer?

Undrar du över något eller vill jobba med mig?